Welkom op de pagina van groep 4

Wij zijn een gezellige klas van 25 kinderen. In onze klas zitten 14 jongens en 11 meisjes. We hebben dit jaar één juf: Juf Annelies. Zij is gezellig de hele week bij ons in groep 4.

We hebben het heel gezellig met elkaar maar werken ook hard. ’s Ochtends oefenen we met rekenen, spelling, technisch lezen, taal en begrijpend lezen. ’s Middags kunnen we het iets rustiger aan doen met Verkeer, Engels, Wereldmoment, Talentmoment en de Kanjertraining.

Wij gymmen op dinsdagmiddag en donderdagmiddag. Dat is voor de meeste kinderen het favoriete vak.

Dit jaar komen de tafels van 1,2,3,4,5 en 10 aan bod. We oefenen dit op school bijna iedere dag maar het zou fijn zijn als er thuis ook geoefend wordt. De tafels zijn namelijk erg belangrijk.

Ook lezen we iedere dag. Tijdens het eten en drinken leest de juf altijd voor en als we ’s morgens binnenkomen lezen we een kwartier uit ons eigen leesboek. Zo maken we met zijn allen lekker veel leeskilometers.

Dit jaar leren we ook klokkijken. Niet alleen op de analoge klok (hele uren, halve uren en kwartieren), maar ook digitaal (hele en halve uren). Ook hiermee kan goed thuis geoefend worden.

Ook komen alle kinderen dit schooljaar aan de beurt met de vertelbeurt. Hierover krijgen de kinderen en ouders t.z.t. meer informatie.

Groetjes van groep 4 en juf Annelies