Groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5A

Wij zijn een gezellige klas van 28 kinderen. In onze klas zitten 13 jongens en 15 meisjes. We hebben dit jaar één juf: Juf Vivian. Zij is gezellig de hele week bij ons in groep 5a.

We hebben het heel gezellig met elkaar maar werken ook hard. ’s Ochtends oefenen we met rekenen, spelling, technisch lezen, taal en begrijpend lezen. ’s Middags kunnen we het iets rustiger aan doen met Verkeer, Engels, Wereldmoment, Talentmoment en de Kanjertraining.

Wist u dat …. .. wij de gymles het allerst leukst vinden?

.. het ook in groep 5 belangrijk is om leeskilometers te maken

.. de tafels heel belangrijk zijn in groep 5? (Ook voor het maken van de deelsommen?)

.. het fijn zou zijn als u dit samen met uw kind thuis wilt oefenen?

.. wij nog veel meer Wistje-datjes hebben? (Klik hier om de Wistje-datjes te bekijken)

In groep 5 maken de kinderen kennis met het ‘huiswerk’. Voor wereldmoment en Engels krijgen de kinderen leerstof mee om thuis te oefenen. Van de juf leren we hoe we het beste (Engelse)woordjes en samenvattingen kunnen leren.

Dit jaar houden wij ook een ik-spreekbeurt en een boekbespreking. Spannend! Vorig jaar hebben we al geoefend met de vertelbeurt, dus dat komt vast goed!

Groetjes van groep 5A

en juf Vivian