Onze school probeert leerlingen een actieve houding mee te geven als het gaat om burgerschap. In de klas en op hetschoolplein komt het kind in aanraking met gebeurtenissen die ook voorkomen in de samenleving. Wij oefenen daarommet de kinderen hoe zij kunnen omgaan met verschillende situaties, hoe zij zich bewust worden van hun gedrag en hoezij vertrouwen in zichzelf krijgen.
We werken volgens een methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling, waarmee wekinderen leren om te gaan met actief burgerschap, conflicten en het nemen van verantwoordelijkheid. Tijdens het vaklevensbeschouwing stimuleren we kinderen een eigen levensbeschouwelijke identiteit te ontwikkelen. We leren dekinderen vragen te stellen en na te denken over de verschillende geloven en rituelen. We leren de kinderenrespectvol om te gaan met seksualiteit en met (seksuele) diversiteit binnen de samenleving.
Onzeleerlingen krijgen ook expressievakken. Wij vinden het belangrijk om kinderen het vertrouwen te geven om zich uit tedrukken. Dit leren zij in beeldende vakken zoals tekenen, literatuur, drama en dans. Tijdens uitstapjes, projecten enexcursies ten slotte, leren we kinderen aandacht te hebben voor andere culturen en staan we stil bij maatschappelijkethema’s.